Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Opruimen en loslaten

  • Gepubliceerd: dinsdag 04 januari 2011 11:42
  • Geschreven door Laura van der Burg

Een nieuw jaar is weer begonnen en deze periode zet mij meestal aan tot extra reflectie. De mensen die me kennen weten dat ik altijd graag reflecteer maar in deze tijd dus nog meer. Het gaat dan meestal over wat ik graag wil dat er in mijn leven gebeurt en wat er tot nu toe niet tot stand is gekomen. Van dat laatste kun je erg ontevreden worden is mijn ervaring.

loslaten1 Tegenwoordig richt ik me vooral op uitvinden van wat me in de weg staat om te bereiken wat ik graag wil. En dan komt het op opruimen aan. En opruimen betekent loslaten.

Er bleken bij mij best veel opvattingen te zijn die overbodig waren of destructief. Ik had daarbij ook de overtuiging dat het niet zo makkelijk is om die los te laten dus daar ben ik begonnen; met het loslaten van het idee dat het niet makkelijk is om een opvatting kwijt te raken. Uiteindelijk bleek dat inderdaad een opvatting die weg kon.

Daar wil ik overigens niet mee zeggen dat het altijd makkelijk gaat maar vaak genoeg toch wel.

Heel recent heb ik geholpen bij een verhuizing. Daar zag ik weer wat een mens in zijn leven allemaal verzameld. Bij deze verhuizing moest veel worden weggedaan omdat het nieuwe huis een stuk kleiner is. En dan kan het soms moeilijk zijn om afstand te doen van bepaalde zaken. Zelf merk ik dat ik (tot nu toe in elk geval) niet erg veel emotionele waarde hecht aan spullen. Toch vind ik het ook lastig om dingen weg te doen omdat ik vaak denk dat iets misschien nog wel van pas kan komen. Dat is tot op heden nog niet vaak gebleken maar van dat idee kan ik blijkbaar niet zomaar afstand doen. Zo zie je maar weer dat het zo niet letterlijk dan toch wel figuurlijk vaak gaat om loslaten.

Deze verhuizing heeft me wel doen beseffen dat er geen beter moment is dan nu om op te ruimen. Ik houd van ruimte om me heen en dus is het in mijn eigen huis ook tijd voor opruimen. Daar ben ik meteen mee begonnen en het voelt heerlijk. Elke dag doe ik een stukje. Dat kan een doos met rommel zijn, een plank of een lade maar ook een hele kast. Daarbij heb ik met mezelf afgesproken dat ik elke dag iets weg doe. Iemand zei me dat ik dan wel snel in een leeg huis zou komen te zitten maar dat duurt echt nog wel even. Bovendien komen er toch ook nog steeds wel af en toe spullen bij. Gelukkig wel veel minder dan eerder.

Ik merk dat ik door, letterlijk, op te ruimen ruimte schep, ook figuurlijk. Misschien helpt het ook dat ik daarnaast figuurlijk opruiming houd, dat maakt het makkelijker om fysieke rommel op te ruimen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zeggen ze toch?

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie