Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Als iedereen zijn werk maar doet!

  • Gepubliceerd: dinsdag 29 oktober 2013 12:36
  • Geschreven door Laura van der Burg

In mijn werk als adviseur kijk ik bij veel organisaties binnen. Over de dingen die me daar op vallen vertel en schrijf ik graag. Zo ontdekte ik dat veel managers en leidinggevenden die ik ontmoet of waar mij over verteld wordt de mensenkant van het werk lastig vinden. Zij beschouwen het vaak als bijzaak. Dat medewerkers blij of tevreden zijn is niet van belang, het gaat er om dat iedereen zijn of haar werk doet, is wat ik vaak hoor. 

Maar dat is nu juist waar het wel om gaat, blij of tevreden zijn maakt dat mensen harder werken en productiever zijn. Tevreden en blije medewerkers zijn heel belangrijk voor het succes van een organisatie. Zelf ben ik van mening dat ieder mens voor zijn of haar eigen geluk verantwoordelijk is, dat neemt echter niet weg dat je als leidinggevende daar wel aan kunt bijdragen.

Op het moment dat een medewerker precies weet welke mogelijkheden bij de eigen persoonlijkheid passen en ook goed weet wat hij of zij wil dan is het maken van eigen keuzes over het algemeen makkelijker. De persoon in kwestie zal dan ook sneller kiezen voor een functie die past bij de eigen mogelijkheden en wensen. Dit heeft tot gevolg dat hij of zij er succesvoller in zal zijn en daarmee gemotiveerder om het goed te doen. Uiteindelijk groeit daarmee de tevredenheid vande medewerker.

aan het werk
foto: Daviesmo, English Language Wikipedia

Daar kan een leidinggevende een belangrijke rol in spelen. Mensen stimuleren om goed naar zichzelf te kijken draagt heel veel bij aan zelfbewustzijn. Door te laten merken dat het prima is dat iedereen verschilt en dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft kan een manager een veilige omgeving creëren. Door medewerkers niet af te rekenen op waar ze niet goed in zijn maar juist te kijken naar waar ze wel goed in zijn komt de nadruk te liggen op de positieve kanten in het werk. Wanneer iedereen zichzelf mag zijn heeft dat een gunstige invloed op de sfeer en het werkplezier.

Medewerkers die uitdaging in hun werk ervaren en echt gezien worden door hun leidinggevende, blijken veel gemotiveerder te zijn. Een leidinggevende die regelmatig overleg heeft met een medewerker creëert meer betrokkenheid. Dit overleg vindt uiteraard niet alleen plaats tijdens de cyclusgesprekken maar ook informeel tussendoor. Daarin vraagt de leidinggevende regelmatig naar hoe het met de medewerker gaat. Bijvoorbeeld als bekend is dat er bij iemand in de privé situatie van alles speelt, kan diegene zich door wat extra aandacht rustiger en minder gestrest voelen. Het is verbazingwekkend hoe vaak ik in de praktijk heb ervaren dat er weinig of geen persoonlijke contact is met medewerkers. Nog opmerkelijker is de verandering die teweeg wordt gebracht door een manager die voor een andere benadering van het werk en de afdeling kiest waarbij er meer aandacht is voor de medewerkers. Medewerkers aan wie nooit door de leidinggevende is gevraagd naar hoe het gaat bloeien op. Oprechte belangstelling kan een groot verschil maken.

In tijden van crisis wordt er vaak behoorlijk bezuinigd in organisaties. Juist in deze tijd komt er echter nogal wat boven in organisaties. Bij veel bedrijven vallen investeringen in mensen stil, omdat het even niet zo’n hoge prioriteit heeft. In andere bedrijven blijkt tijdens het reorganiseren dat er achterstallig onderhoud is op het gebied van in-, door- en uitstroom. Zie ook het artikel over de actuele opstelling van bedrijven. Het belang van investeren in mensen is echter altijd aanwezig, hoe de economische situatie ook is.

Het investeren in mensen wordt door veel managers gezien als extra werk dat afleidt van de dagelijkse gang van zaken maar eigenlijk is het juist een belangrijk aspect van het dagelijks werk.
Hoewel op korte termijn de opbrengsten soms niet of nauwelijks zichtbaar zijn, op middellange en lange termijn levert het gegarandeerd resultaat.

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie