Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

De verbetering van mensen

  • Gepubliceerd: donderdag 20 april 2017 10:18
  • Geschreven door Laura van der Burg

Ik hoor regelmatig zeggen dat de wereld snel verandert en dat ‘we’ mee moeten met die veranderingen. Er zijn technologische ontwikkelingen, er verandert veel in de manier waarop we communiceren en veel zekerheden verdwijnen. Ook zijn er wereldwijd de nodige vraagstukken, onder andere op het gebied van milieu en politieke instabiliteit, waarvoor oplossingen worden gezocht. Daarom is het belangrijk dat mensen veranderen en zich ontwikkelen. Maar hoe ver gaat dat?

schaapje Ik houd zelf bijvoorbeeld erg van variatie en afwisseling. Iets nieuws proberen vind ik geweldig, routine vind ik saai. Maar aan de andere kant vind zelfs ik een beetje structuur soms toch plezierig, zo weet ik waar ik aan toe bent en dat geeft de rust waar ik dan behoefte aan heb. Dat zegt iets over hoe ik in elkaar zit. Iedereen is daar weer anders in.

Veel mensen houden wel van structuur of routine in hun leven, heb ik gemerkt. Zo hebben heel veel mensen een vaste plek in bed, aan tafel of op de bank. Vaste tijden om te eten, op te staan of te sporten komen ook bij veel mensen voor. En dit geldt ook op de werkvloer. Elke dag hetzelfde werk doen of duidelijke sturing krijgen van bijvoorbeeld een manager is voor veel mensen fijn. Ook op het werk hebben veel mensen behoefte aan een vaste stek in plaats van een flexplek. Je kunt je afvragen of daar iets mis mee is, of dit problemen geeft.

Blijkbaar bestaat de opvatting dat het nodig is om onszelf te ontwikkelen door los te komen van routines en structuur om mee te kunnen in een veranderende wereld. Kortom: iedereen flexibel! Er wordt in dat kader bijvoorbeeld veel gesproken over nieuwe manieren van werken (zelfsturing, flexibele werktijden en -plekken etcetera). Daar worden we creatiever van en autonomer. Dit klinkt natuurlijk allemaal geweldig, interessant en positief.

Maar wat is het doel daarvan? Wordt iedereen dan gelukkiger? Gaat de economie zo meer groeien? Hebben ‘we’ eigenlijk een (gezamenlijk) idee over hoe de wereld er uit zou moeten zien? Of hoe mensen zouden moeten zijn? Welke ontwikkelingen we wel of niet willen? Of volgen we gewoon blindelings de trend van het moment?

Is het dan niet goed als mensen buiten hun comfortzone treden? Dat is toch juist heel belangrijk, denk je misschien. Echter wat blijkt, langdurig en ver buiten je comfortzone treden kan ook vaak stress opleveren en op termijn soms zelfs ziekte. In elk geval leidt het zelden tot groot geluk!

Zou het niet mooi zijn als mensen, door meer autonomie, meer gaan doen wat bij hen past? Voor sommige mensen geldt dat daar routine bij hoort. En gelukkig is er in de wereld nog best wat routine en structuur te vinden.

Ik denk dat er in de wereld ruimte is voor alle type mensen. Maar ik ben vooral ook benieuwd naar wat jij er van vindt?

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie