Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Moed en (voor)oordelen

  • Gepubliceerd: woensdag 10 november 2010 00:00
  • Geschreven door Laura van der Burg

Hoe open ben jij in de omgang met anderen? Heb jij snel een oordeel over anderen? Hoe beïnvloedt dat jouw leven?

Zou het niet heerlijk zijn als je door met anderen te praten je leven fijner en makkelijker kunt maken? Dat begint natuurlijk bij je eigen overtuiging dat het mogelijk is om in gesprek te gaan en een oplossing te vinden.

mockingbird Onlangs heb ik kunnen zien hoe vooroordelen en angst voor grote problemen kunnen zorgen. Mensen die naast elkaar leven en elkaar niet verdragen maken elkaar en daarmee zichzelf het leven zuur. Alleen al door je over een ander en zijn gedrag op te winden voel je je al niet gelukkig. En dat staat los van wat de ander ‘jou aandoet’.

Als we mensen voor het eerst zien zijn we geneigd om meteen een oordeel over ze te hebben. Ikzelf net zo goed. Vaak ben ik me er wel bewust van dat ik het heb, dat oordeel, maar het ontstaat in veel gevallen toch ongemerkt. Dat kan een oordeel zijn over hoe iemand is (hij lijkt me niet zo aardig want hij draagt een driedelig pak) of wat iemand doet (zij kijkt veel op haar horloge, zij zal er wel geen zin in hebben hier te zijn). Een oordeel hoeft op zichzelf niet zo erg te zijn maar het heeft vaak gevolgen op het moment dat het oordeel gaat over mensen waar je in je dagelijks leven mee te maken hebt. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je met een ander in gesprek gaat. Op het moment dat je aannames doet en daar naar handelt, kan dat betekenen dat een ander zich gekwetst voelt. Dat er vervolgens toe kan leiden dat de gekwetste partij boos wordt en besluit met gelijke munt te betalen. Uiteindelijk is iedereen die er bij betrokken is ongelukkig. Dat soort situaties zijn in veel gevallen te voorkomen, maar dat vraagt wel een open houding.

En de (voor)oordelen die je hebt gaan vaak over onbelangrijke zaken als iemands uiterlijk. Dat iemand niet dezelfde smaak heeft als je zelf hebt is soms natuurlijk jammer, maar vooral dat. Het gaat er met name om dat je elkaar respecteert. Ik vind het in elk geval fijn als ik gerespecteerd word door anderen en als ik de mogelijkheid krijg om mijn eigen leven op mijn manier te leiden. En als er dan problemen zijn helpt het om in gesprek te gaan. Dat is best lastig, zeker om de eerste stap te zetten. In mijn omgeving merk ik dat het voor veel mensen vaak niet gewoon is om waar je last van hebt (op een constructieve) aan de orde te stellen. Als er al iets gezegd wordt is het vaak vanuit boosheid en door het nemen van stelling (waarin meestal afkeuring de boventoon voert). Volgens mij is daar nog nooit een probleem door opgelost. 

Er is af en toe wel moed voor nodig om in gesprek te gaan. Want vaak komt (voor)oordeel voort uit angst. Angst voor het onbekende, angst voor het moeten opgeven van wat voor ons vertrouwd en comfortabel is. Zolang je niet bereid bent om naar anderen te luisteren en respect op te brengen voor een andere mening of levensstijl, ben je ook nog ver van tevreden met jezelf. Want dat is het ergste, je hebt vaak zelf het meeste last van je eigen opstelling. Als je je angst overwint kan het contact met anderen mooier worden en kan een ontmoeting met een andere visie je leven juist verrijken.

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie