Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

De dierenschool

  • Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2016 10:35
  • Geschreven door Laura van der Burg

In het grote dierenbos kwamen de dieren tot een heroïsche beslissing: "Om ons gereed te maken voor de eisen van de nieuwe tijd zullen we een school stichten!" Om het ook hanteerbaar te maken voor de organisatie van de school kozen zij voor vier basisvakken: zwemmen, hardlopen, klimmen en vliegen.

Er was ook een groep die graven en wroeten aan het vakkenpakket wilde toevoegen. Deze groep had niet de meerderheid en besloot zich af te splitsen. Alle dieren dienden het programma van de nieuwe school onverkort te volgen. 

eend bij water
foto: Marco Hebing, flickr

De eend was excellent in het zwemmen, eigenlijk beter dan zijn leraren. Hij was goed in vliegen maar slecht in hardlopen. Daarvoor moest hij nablijven, hij liet het zwemmen vallen en ging het hardlopen oefenen. Hij ging zo lang door dat zijn zwemvliespoten scheurden. Daardoor werd hij gemiddeld in het zwemmen. Gemiddeld was op die school echter acceptabel, dus niemand bekommerde er zich verder om, behalve de eend zelf!

De eekhoorn bleek redelijk te zijn in zwemmen, hardlopen en klimmen. Bij het vliegen van tak naar tak bleken de leraren minder tevreden. Het leek op vliegen, maar hij verloor hoogte. Daarvoor was een extra cursus opgenomen: hoogtewinning. Hij moest oefenen: springen op zijn achterpoten en met zijn staart tegelijkertijd op de grond slaan. Leerresulaat: aan het eind van het oefenprogramma waren zijn achterpoten versleten en zijn staart gebroken. Twee dagen later stierf hij: hij kon geen beukennoten meer verzamelen en dat werd hem noodlottig.

De hommel werd door doctor Uil in een assessment bekeken. De uitkomst van het onderzoek: verhouding romp-vleugel is niet evenwichtig, bovendien zitten de vleugels op de verkeerde plaats aangehecht. De hommel heeft dit rapport echter nooit ontvangen. Hij is gewoon door blijven vliegen.

Eekhoorn
foto: Willem Zylstra, flickr

De arend was een flodder: hij verplaatste te veel lucht met zijn vleugels bij het zwemmen en hardlopen. Bij het vliegen excelleerde hij, maar het klimmen was bij hem te veel vliegen. Om het klimmen onder de knie te krijgen kreeg hij bijles met een speciale klimcoach. Die pakte hem bij zijn vleugels en zei tegen hem, zoals het een coach betaamt, alvorens hem tegen de boom te drukken: “Je kunt het!” Toen hij tegen de boom gedrukt en daarna losgelaten werd viel hij achterover op zijn vleugels. De tweede keer vertrouwde de coach hem toe: “Behalve dat je het kunt, moet je het ook wel willen!” Ten tweede male viel hij achterover op zijn vleugels. De aandacht van de coach verslapte even. Daar maakte de arend gebruik van en vloog stilletjes maar voortvarend weg. Daarna werd hij nooit meer in de buurt van de school gesignaleerd.

Moraal van dit verhaal:

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen manier om te leren. Doe waar je goed in bent!

Bron: George H. Reavis, The Animal School 

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie