Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Nieuwe ervaringen en comfortzones

  • Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2010 14:27
  • Geschreven door Laura van der Burg

De laatste tijd kies ik er bewust voor om wat vaker dingen te doen waarvan veel mensen niet verwachtten dat ik ze zou doen en waarvan ik zelf niet verwachtte dat ik het leuk zou vinden. Men (veel mensen) zegt dat het goed is om uit je comfortzone te komen, zeker als je ergens succesvol in wilt zijn of vooruitgang wilt boeken met persoonlijke ontwikkeling. Het lijkt dat ik dan goed bezig ben toch?

op de randRecent heb ik bijvoorbeeld een seminar bijgewoond dat gericht was op marketing en het succesvol bouwen aan je eigen onderneming. Het was zo'n massaal seminar met een succesvolle spreker ervoor, meer dan duizend mensen in een zaal en veel 'Amerikaans' enthousiasme. Hoewel ik sceptisch was heb ik me er toch volledig ingestort en mezelf er aan overgegeven. Als je gaat kun je tenslotte dat misschien maar het beste vol overgave doen. Dus dat heb ik gedaan, ik heb geklapt en gedanst, vreemde mensen omhelst en een boeiend seminar beleefd. Het heeft me weer wat over mezelf geleerd (namelijk dat ik best in staat ben om lekker los te gaan, zelfs in zo'n grote groep) en veel dingen die ik eigenlijk al wel wist weer opgefrist (over hoe je je bedrijf naar voren brengt en waar je vooral veel energie in zou moeten stoppen). Zelfs als het niet helemaal is zoals je zelf bent of gaat zoals jij je voorstelt dat het zou moeten, kan zo'n ervaring toch heel zinvolle dingen opleveren.

Ik ervaar graag veel verschillende dingen en daar werk ik dus bewust aan. Soms was ik dan bang dat ik iets van mezelf kwijt zou raken maar als dat al gebeurde dan was dat meestal niet zo erg omdat het juist beter was om kwijt te raken (bijvoorbeeld een niet zo nuttige overtuiging of een vervelende gewoonte). Inmiddels weet ik dat het niet zo makkelijk meer gaat om mezelf kwijt te raken. Daarmee wil ik niet zeggen dat het allemaal geen vat meer op me heeft maar wel dat ik me meer bewust ben van wat ik wel en niet laat gebeuren.

Andere dingen doen leidt regelmatig ook tot de dingen anders doen. Dat is hier en daar best nuttig, ik zeg vaak dat ik niet van regelmaat houdt maar gewoontes slijten ongemerkt toch in. Voor mij geldt dat ik met veel regelmaat niet het meest productief ben maar dat is voor iedereen iets om voor zichzelf te bepalen. Met productief bedoel ik overigens niet het calvinistisch bezig zijn maar dan gaat het wat mij betreft over tijd besteden aan dat wat ik belangrijk vind, meditatie en lezen zijn daar voorbeelden van.

Maar uiteindelijk vind ik het vooral leuk om andere dingen te doen, de vraag is of ik dan echt uit mijn comfortzone kom. De dingen waar ik voor uit mijn comfortzone moet zijn voor veel mensen wellicht gewoon. Daar ga ik misschien binnenkort ook maar eens mee aan de slag, denk ik…

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie