Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Het geheel is meer dan de som der delen; over teams

  • Gepubliceerd: woensdag 23 maart 2011 14:23
  • Geschreven door Laura van der Burg

In veel organisaties zie ik dat er wordt gekeken naar de individuele medewerker. Er wordt ook veel gesproken over afdelingen en teams en goede samenwerking. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar teamrollen. Dat is dan vooral als het team of de afdeling er al is. Als er ook wordt gekeken naar hoe een eventuele nieuwe medewerker past in het bestaande team, dan wordt vaak gelet op of iemand past qua leeftijd, type mens en of er over en weer sympathie is.

teamwork1 Toch wordt vaak niet bedacht hoe je een team versterkt als er bijvoorbeeld een nieuwe medewerker moet worden gevonden. Vaak gaat de aandacht naar het een of het ander uit, dus of het team als geheel staat centraal of juist de medewerker (of in veel gevallen zijn of haar competenties), terwijl beide belangrijk zijn.

In de sport is heel goed zichtbaar hoe het principe werkt en dan natuurlijk bij de teamsporten. Een team wordt samengesteld uit allemaal goede spelers. Maar wat pas echt het verschil maakt is of deze spelers er ook in slagen om zo samen te werken dat ze beter zijn dan andere teams. Het komt voor dat een team wint dat, als je alle spelers individueel bekijkt, minder goed is dan het andere team. Opvallend is dat het gehele team blijkbaar wel beter is. Dit principe is makkelijk te vertalen naar bijvoorbeeld een afdeling in een organisatie.

Een organisatie is een vorm waarin meerdere mensen samenkomen en samenwerken om een doel te bereiken. Hoe beter op elkaar afgestemd de medewerkers zijn, hoe groter de resultaten. Datzelfde geldt natuurlijk voor een team of afdeling. Het is belangrijk dat de kwaliteiten van alle medewerkers aanvullend zijn. Daarvoor is de taak of opdracht waar een afdeling of een team voor staat bepalend. Soms is het dan goed om veel van hetzelfde in huis te hebben en soms is het beter om juist grote diversiteit in de groep te hebben. Dat is per team en afdeling verschillend en kan ook in de tijd verschuiven omdat de taak of opdracht verandert.

Er wordt veel gezegd en geschreven over zogenaamde high potentials. Ten eerste vind ik de benaming een onterechte diskwalificatie voor iedereen die de naam niet krijgt. Ten tweede kan iemand individueel steengoed ergens in zijn maar toch geen meerwaarde leveren voor een organisatie omdat hij of zij er niet in past, om welke reden dan ook. Ten derde geloof ik er erg in dat je voor elke functie de meest geschikte persoon moet zoeken en daarmee eigenlijk iemand met high potential voor die specifieke functie. Daarbij is de opdracht of taak van die functie beslissend voor wat er precies nodig is. De toegevoegde waarde van medewerkers zit in het deel zijn van het geheel en daar meer van weten te maken. Daar is overigens niet mee gezegd dat ze allemaal even veel gericht moeten zijn op samenwerking maar vooral dat ze weten wat voor hun de ideale plek is en wat hun bijdrage aan het geheel is. Dat is voor medewerkers en organisaties wel zo prettig.

Als het gaat over talentmanagement, dan zou dat wel eens de kern kunnen zijn. Talent zodanig bij elkaar brengen dat het geheel meer wordt dan de som der delen.

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie