Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Talentontwikkeling of karaktervorming?

  • Gepubliceerd: woensdag 09 maart 2011 14:22
  • Geschreven door Laura van der Burg

Sinds een aantal jaren werk ik vanuit Tricona advies bij diverse organisaties aan bewustzijnsontwikkelig. Ik help mensen in die organisaties zich bewust te worden van hun eigen talenten en mogelijkheden. Het talent zie ik als het gereedschap dat elk mens heeft, de potentie in ieder mens. Daar ben ik voor mezelf ook mee bezig geweest.

ontwikkeling class Inmiddels heb ik aardig in beeld wat ik zelf aan talenten in huis heb, hoe mijn persoonlijkheid eruit ziet. Dat is heel waardevol en dat wil ik inzetten om anderen te helpen. 

Om daadwerkelijk je talenten in te kunnen zetten is het belangrijk dat je jezelf volledig accepteert en dat je weet wat je wilt bereiken. Daarbij kunnen bepaalde overtuigingen je helpen of juist in de weg zitten. Je manier van denken en kijken naar de wereld om je heen bepaalt voor een belangrijk deel wat je doet en dus ook wat je bereikt. Zijdelings heb ik al eerder over overtuigingen geschreven maar het is een onderwerp dat volgens mij de nodige aandacht verdient.

Wat je kiest te zien en te willen geloven bepaalt je werkelijkheid. Om dat te illustreren een voorbeeld: ik woon in Zutphen en dat is een stad met meerdere gezichten. Als je aan iemand vraagt te vertellen wat Zutphen voor stad is dan kun je verschillende verhalen te horen krijgen. Bijvoorbeeld: "Zutphen is berucht, er is veel criminaliteit, drugs en het trekt uit de regio allerlei gespuis aan. 's Avonds kun je maar beter niet op straat zijn." Of: "Zutphen is zo'n leuk stadje. Er zitten wel vier Vrije Scholen, er komen veel mensen uit het westen van het land naar toe omdat er zo'n prettige sfeer is. Er is veel ruimte voor mensen met spirituele interesses." Het is er wellicht allebei maar waar richt je je op? Dat is wat je voor jezelf moet bepalen. Dat heeft namelijk gevolgen voor je wereldbeeld en voor je welzijn.

Je overtuigingen bepalen als het ware waar je de grenzen legt voor je talent om tot uitdrukking te kunnen komen. Je talenten zijn er al en het mooiste is als je ze zo optimaal mogelijk inzet en er gebruik van weet te maken. Daar zit de meeste ruimte voor ontwikkeling. Een mens kan vermogens ontwikkelen (kennis, vaardigheden en houding zijn daar onderdeel van) en je overtuigingen maken deel uit van deze vermogens. Deze vermogens stellen je in staat om het gereedschap dat je hebt, namelijk je talent, te benutten. 

Zoals ik naar talent kijk is talentontwikkeling onzin, het gaat om het inzetten van je talent, het hoeft niet ontwikkeld te worden. Het is er al en hoeft alleen nog maar benut te worden. Karaktervorming daarentegen is van groot belang. Ik realiseer me wel dat het veel te maken heeft met welke betekenis je geeft aan bijvoorbeeld de begrippen 'talent', 'karakter' en 'ontwikkeling'. Maar waar veel mensen het wel over eens zijn is dat talent een belangrijk begrip is als het gaat om de ontwikkeling van mensen. En het is altijd zinvol om eens je eigen overtuigingen onder de loep te nemen om te beoordelen of ze je helpen of juist tegenwerken.

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie