Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Tegenstellingen of toch niet? Nurture versus nature

  • Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2010 14:18
  • Geschreven door Laura van der Burg

In mijn leven heb ik een aantal tegenstellingen en die fascineren me. Ik ben niet zo goed in kiezen en bovendien vind ik en/en interessanter dan en/of of of/of. Veel mensen gaan er vanuit dat het niet allemaal kan, mijn ervaring is dat het in veel gevallen wel kan. Het is mogelijk om veel naast elkaar te laten bestaan en van verschillende dingen te genieten. 

piano practice In veel situaties is het ook niet een bewuste keuze maar vanzelf ontstaan. Aan de ene kant heb ik bijvoorbeeld een aantal vriend(inn)en van mijn eigen leeftijd, anderzijds heb ik ook vriend(inn)en die veel ouder zijn dan ik. Zelf ben ik redelijk handig met computers en aanverwante zaken, om me heen zijn er veel mensen die dat allemaal niet zo interessant vinden of er niet zo handig mee zijn. Enerzijds houd ik erg van diepgang en gesprekken en boeken die ergens over gaan. Daarnaast houd ik ook van simpele, soms erg oppervlakkige zaken ter ontspanning (zo lees ik bijvoorbeeld wel eens stripboeken ☺).

Ook lijkt het er op dat er vaak maar één oorzaak voor een situatie of fenomeen tegelijk kan gelden. Wat mij betreft is de discussie over nature (aangeboren) versus nurture (aangeleerd) nog zo’n voorbeeld van en/en. Het een sluit het ander niet uit. Als het gaat om talent lijkt er nu bijvoorbeeld zo’n stelling te bestaan, bedacht door gedragswetenschappers. Als je talent hebt hoef je niet te oefenen en als je oefening nodig hebt, bestaat er blijkbaar geen talent. Als ik het zo verwoord klinkt het best vreemd. Toch lijkt dat wel het idee te zijn dat tegenwoordig door een aantal wetenschappers wordt aangehangen als het gaat om de vaststelling of er zoiets is als talent. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat mensen die een bepaalde vaardigheid bezitten allemaal rond de 10.000 uur hebben geoefend en getraind om zover te komen. Helaas is het met dit soort onderzoeken moeilijk vast te stellen of iedereen met hetzelfde aantal uren hetzelfde resultaat zou boeken. 

Aan de andere kant zijn er de genetici die willen geloven dat DNA alles bepalend is voor onder andere iemands ziektegeschiedenis maar inmiddels blijkt dat DNA ook weer door bepaalde eiwitten wordt beïnvloed en dat mensen daar zelf invloed op kunnen uitoefenen. 

Gelukkig zijn er dus ook wetenschappers die openstaan voor de mogelijkheid van én talent én karakter voor ontwikkeling in mensen. Want inderdaad, met talent alleen ben je er niet. Het vraagt onder andere doorzetting, oefening en focus om je vaardigheden te vergroten. Het talent kan er zijn maar dan moet het ook nog tot uitdrukking worden gebracht. Dat vraagt om moed en veel oefening. Aan de andere kant is er ook meer nodig dan alleen karakter, er is al een basis van talent waarop je voortbouwt.

http://www.human.nl/debat-39210-zijn-wij-ons-brein-

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie