Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Verbeter de wereld, volg het nieuws!

  • Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2012 12:53
  • Geschreven door Laura van der Burg

Weet jij altijd wat er in de wereld gebeurt? Hoe belangrijk is het eigenlijk om het nieuws te volgen? Om het journaal te kijken en een krant te lezen? Om te weten wat er in de wereld gebeurt? Als je wilt bijdragen aan een betere wereld, moet je dan volledig op de hoogte zijn?

kranten news Ik ben van nature wel nieuwsgierig maar sluit me toch ook af van het dagelijks nieuws. Desalniettemin krijg ik het nodige mee op twitter, via de radio in de auto en gewoon door op internet te zijn. Ik hoef er geen moeite voor te doen om toch het nieuws van de dag te weten. Soms lijkt het me fijn om daar helemaal niets van mee te krijgen, mij geeft het een prettig, opgeruimd gevoel. Daar voel ik me wel weer schuldig over want het is niet altijd geaccepteerd (in elk geval in mijn omgeving) dat je geen behoefte hebt aan het volgen van de ellende van de wereld. Daarmee zeg je eigenlijk dat het je niet interesseert en nog veel erger, dat het je niets kan schelen dat veel mensen lijden, dat er heftige debatten in de tweede kamer plaatsvinden (met wellicht een kabinetscrisis tot gevolg), dat er verschillende crises dreigen op bijvoorbeeld het gebied van voedsel, milieu en financiën. Het lijkt er overigens vaak ook op dat we vinden dat we recht hebben op al het nieuws. Maar helpt het andere mensen als je alles weet over hun problemen en moeilijkheden? Lossen crises op als je er alles over weet?

Zelf denk ik dat het me eerder teveel kan schelen. Als ik er echt bij stil sta maakt het me op dit moment vaak verdrietig en dat helpt denk ik niemand. Voor mij is het rustiger en productiever om me er niet al teveel mee bezig te houden, er gebeurt genoeg in mijn eigen leven dat aandacht vraagt. Het gaat volgens mij om bewustzijn voor het leven en jezelf.  Als je je eigen leven leeft in verbinding met je directe omgeving en klaar staat voor anderen lijkt me dat je een zinvolle bijdrage aan de wereld levert. Het op de hoogte zijn van alles wat er gebeurt in de wereld betekent immers niet dat je er iets ten goede aan verandert. Ook het hebben van een mening over alles helpt de wereld niet als je je er vervolgens vervelend door voelt.  

Wat doet het nieuws met jou? Ben je je daar bewust van? Als je het belangrijk vindt om op de hoogte te zijn, waarom vind je dat? Het kan natuurlijk ook een afleiding van je eigen leven zijn, ervoor zorgen dat je je niet hoeft bezig te houden met wat er op enig moment in je eigen leven speelt. 

Ik geloof niet dat het voor iedereen hetzelfde is. Voor sommigen is het misschien heel belangrijk om zo contact met de wereld te houden. Ik denk wel dat het voor vrijwel iedereen zinvol is om af en toe stil te staan bij de dingen die je doet en je af te vragen of het iets aan je leven toevoegt, in welke mate of vorm dan ook. Het verbeteren van de wereld begint immers bij jezelf.

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie