Doe waar je goed in bent!

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor? Wil je leren over wie je bent of wil je meer leren over hoe je een ander kunt helpen met zelfinzicht? We bieden trainingen en begeleiding op het gebied van de menskunde. Daarmee kun je inzicht krijgen in hoe mensen functioneren.

Waarheid

Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Waarheid


Wat is universele waarheid? Het zoekproces stopt nooit!

Schoonheid

Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Schoonheid


Schoonheid zit in alles, maar vooral in de persoonlijke beleving ervan.

Goedheid

Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Goedheid


Het goede is vooral in wat je doet; geen woorden maar daden!

Mogelijkheden voor trainingen 

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Ook in deze tijden is het belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Op het moment dat er genoeg deelnemers zijn, zal er een 'gewone' training zijn komend najaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individueel een training te volgen waarbij bijvoorbeeld op afstand kan worden gewerkt.

Graag werk ik samen met jou aan een programma op maat. Neem contact op als je belangstelling hebt, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Ik geloof dat bewustzijn en ontwikkeling de wereld mooier maken! Leven vanuit de overtuiging dat je leven zin heeft en dat je ergens voor deugt. Graag wil ik met Elysisch Talent daar een bijdrage aan leveren. Tenslotte deugt iedereen, de vraag is alleen waarvoor?

Wil je medewerkers in je organisatie beter begrijpen? Wil je meer inzicht in mensen zodat je in je organisatie medewerkers beter kunt helpen bij bijvoorbeeld loopbaanvragen of functioneringsproblemen? Wil je weten hoe je een team kunt vormen en de samenwerking kunt verbeteren? Elysisch Talent adviseert en begeleidt organisaties als het gaat over (de inzet van) mensen door middel van loopbaanadvies en coaching. Ook bieden we een opleiding in talentmanagement, loopbaanbegeleding en coaching. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag, in of voor een organisatie. 

Talentmanagement

Talentmanagement is een veelgebruikte term. Inmiddels is vrijwel iedereen er bekend mee. Maar dat betekent niet dat iedereen weet wat het betekent of wat het inhoud om er mee bezig te zijn. Bovendien worden er veel definities gebruikt. Om daar helder over te zijn; ik ga er vanuit dat talentmanagement gaat over dat alle mensen op de juiste plek in de organisatie komen. Dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan en zich daar het liefst ook nog gelukkig bij voelt. Het gaat niet over het binnenhalen van de meest getalenteerde mensen of over het veranderen van mensen. Het gaat ook niet over talentontwikkeling maar over hoe de optimale match tot stand komt tussen mensen, functies en bedrijfsdoelen.

Lees verder>>>>

Loopbaanbegeleiding

Weet je niet meer welke kant je op wil? Wil je graag een opleiding gaan volgen maar weet je niet goed hoe je tot een keuze moet komen?

Zoek je iemand die een medewerker in je organisatie duidelijkheid kan geven over zijn of haar mogelijkheden met werk? Dreigt een medewerker overbelast te raken en lukt het zelf niet meer om een positieve wending aan de situatie te geven?

Je kunt ook bij Elysisch Talent terecht voor een loopbaantraject. Of het nu gaat om een opleidingsvraag of als je bijvoorbeeld wilt weten welk werk bij je past, samen gaan we op zoek naar de antwoorden.

Lees verder>>>>

Opleiding & Training

Naast de begeleidingstrajecten biedt Elysisch Talent ook opleiding en training aan op het gebied van menskunde. Dat wil zeggen dat elke training als vertrekpunt het mensbeeld heeft, daarnaast worden diverse werkgerelateerde thema's behandeld. 

Lees verder>>>>

Lezingen & Workshops

Op zoek naar een inspirerend verhaal? Een enthousiast spreker nodig over talent, persoonlijke ontwikkeling of een ander thema gerelateerd aan mensen in organisaties zoals bijvoobeeld leiderschap? Laura van der Burg heeft veel te vertellen en kan enthousiast over de genoemde onderwerpen praten. Of het nu gaat om een korte presentatie van 20 minuten of een uitgebreide lezing van meer dan een uur, Laura zorgt voor een onderhoudend verhaal.

Elysisch Talent organiseert ook workshops. Wil je bijvoorbeeld met een team aan de slag om iedereen elkaars sterke kanten te laten leren kennen? Of wil je de managers in je organisatie kennis laten maken met een andere manier om naar hun medewerkers te kijken?

Lees verder>>>>

 

 

Onze eigen kijk op mensen

Iedereen deugt, de vraag is waarvoor?

Iedereen heeft, bewust of onbewust, een eigen kijk op mensen. Het is nuttig om deze ideeën bewust te maken omdat je dan makkelijker kunt communiceren. In mijn eigen kijk op mensen ga ik uit van de visie zoals deze door mijn vader, Leo van der Burg is ontwikkeld.

Visie op persoonlijkheid

De visie beschrijft de persoonlijkheid die we hebben. Deze persoonlijkheid bestaat uit talent, karakter en de gerichtheden. Deze begrippen worden op heel verschillende wijze uitgelegd. Dat kan verwarring geven. Hieronder leg ik uit hoe ik er naar kijk. 

Kijkwijzer 2016Talent

Talent is de basis. Deze gaven die je van nature hebt meegekregen zijn als het ware je gereedschap om met het leven aan de slag te gaan. Deze gereedschappen worden gevormd door de eigenschappen en neigingen die we hebben. Die zijn bij iedereen anders, iedereen heeft andere talenten. Talent bestaat uit twee elementen, aard en aanleg. De aard beschrijft de mate waarin we uiting geven aan onszelf, aan onze gedachten, gevoelens en acties. De aard bepaalt als het ware wat en hoeveel we van onszelf laten zien aan anderen. De aanleg geeft inzicht in hoe we neigen te reageren op situaties en mensen. Dat betekent dat de aanleg je laat zien hoe je met de dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen of je werkdag beginnen, omgaat.

Het gaat wat ons betreft dus niet om talentontwikkeling maar om het kennen van je potentieel. Vervolgens gaat het wel om karakterontwikkeling; daarmee het leren inzetten van je talenten.

Karakter

Als je talent ziet als een gereedschap dan is karakter de vakman die het gereedschap (het talent) gebruikt. Je kunt karakter daarom zien als een sturingssysteem. De inzet van talent door het karakter wordt bepaald door twee factoren. Aan de ene kant zijn er de motieven. Motieven zijn de bewuste beweegredenen die onze beslissingen beïnvloeden. Wat vinden we belangrijk om met ons leven te doen? Dat bepaalt waar we naartoe sturen, welke richting we kiezen. En aan de andere kant zijn er de vermogens. Vermogens zijn de optelsom van alles wat we in ons leven geleerd hebben (kennis, houding en vaardigheden). Onze vermogens stellen ons in staat om dat waarvoor we gemotiveerd zijn concreet te maken. Immers enkel dankzij onze vermogens lukt het ons om die kant op te gaan waarvoor we kiezen en die dingen te doen die we graag willen doen. 

Gerichtheden

Dan is er ook nog de verbinding tussen deze twee delen, de gerichtheden. De gerichtheden vormen de verwerkingseenheid die zorgt voor evenwicht tussen talent en karakter. Elke dag doen we ervaringen op. Een ervaring kan van alles zijn; van het zien van een verkeersongeval tot het krijgen van kritiek van een collega en het lezen van een tekst met voor jou geheel nieuwe ideeën. Deze indrukken en informatie kunnen ons uit ons evenwicht brengen. Dat betekent dat we geraakt, bewogen of geroerd zijn. Daarom gaan we er mee aan de slag en verwerken we ze. Verwerken van onze ervaringen is wat we leren noemen. Het leren zorgt ervoor dat we de ervaringen een plek geven en zo komen we weer in evenwicht.

 

 

Start opleiding

Talentmanagement, (Persoonlijk) Leiderschap & Coaching

 2024

woensdag 10 april

----------------------------------------

Start opleiding

Human Resources & Talent Management

2024

op dit moment geen startdatum

 

Start opleiding

Leiderschap: Bedrijfskunde voor Managers

2024

 

Loopbaanbegeleiding

Coaching

Opleiding

Training

Teambuilding

Workshops

Lezingen

Locatie