Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; JCommentsACL has a deprecated constructor in /home/u6429p4333/domains/elysischtalent.nl/public_html/components/com_jcomments/classes/acl.php on line 17

De verbetering van mensen

Moeder schaap met lammetjes

Ik hoor regelmatig zeggen dat de wereld snel verandert en dat ‘we’ mee moeten met die veranderingen. Er zijn technologische ontwikkelingen, er verandert veel in de manier waarop we communiceren en veel zekerheden verdwijnen. Ook zijn er wereldwijd de nodige vraagstukken, onder andere op het gebied van milieu en politieke instabiliteit, waarvoor oplossingen worden gezocht. Daarom is het belangrijk dat mensen veranderen en zich ontwikkelen. Maar hoe ver gaat dat?

Het geheel is meer dan de som der delen; over teams

Het geheel is meer dan de som der delen

In veel organisaties zie ik dat er wordt gekeken naar de individuele medewerker. Er wordt ook veel gesproken over afdelingen en teams en goede samenwerking. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar teamrollen. Dat is dan vooral als het team of de afdeling er al is. Als er ook wordt gekeken naar hoe een eventuele nieuwe medewerker past in het bestaande team, dan wordt vaak gelet op of iemand past qua leeftijd, type mens en of er over en weer sympathie is.

De dierenschool

Eend op het water

In het grote dierenbos kwamen de dieren tot een heroïsche beslissing: "Om ons gereed te maken voor de eisen van de nieuwe tijd zullen we een school stichten!" Om het ook hanteerbaar te maken voor de organisatie van de school kozen zij voor vier basisvakken: zwemmen, hardlopen, klimmen en vliegen.

Talentontwikkeling of karaktervorming?

Talentontwikkeling of karaktervorming

Sinds een aantal jaren werk ik vanuit Tricona advies bij diverse organisaties aan bewustzijnsontwikkelig. Ik help mensen in die organisaties zich bewust te worden van hun eigen talenten en mogelijkheden. Het talent zie ik als het gereedschap dat elk mens heeft, de potentie in ieder mens. Daar ben ik voor mezelf ook mee bezig geweest.

Als iedereen zijn werk maar doet!

aan het werk

In mijn werk als adviseur kijk ik bij veel organisaties binnen. Over de dingen die me daar op vallen vertel en schrijf ik graag. Zo ontdekte ik dat veel managers en leidinggevenden die ik ontmoet of waar mij over verteld wordt de mensenkant van het werk lastig vinden. Zij beschouwen het vaak als bijzaak. Dat medewerkers blij of tevreden zijn is niet van belang, het gaat er om dat iedereen zijn of haar werk doet, is wat ik vaak hoor. 

Mijn droom, het doel en andere toevalligheden...

Doel, top bereikt

De laatste tijd zijn doel en focus onderwerpen die regelmatig bij mij terug komen, in verschillende vormen en langs verschillende wegen. Toevallig. Doelgericht zijn schijnt handig te zijn om iets te kunnen bereiken. Dat klinkt alsof ik dat zelf niet zo zie en dat is wel een beetje waar. Ik merk dat ik doelen in mijn leven heb maar dat zijn meestal lange termijn doelen.

Verbeter de wereld, volg het nieuws!

Kranten, volg het nieuws

Weet jij altijd wat er in de wereld gebeurt? Hoe belangrijk is het eigenlijk om het nieuws te volgen? Om het journaal te kijken en een krant te lezen? Om te weten wat er in de wereld gebeurt? Als je wilt bijdragen aan een betere wereld, moet je dan volledig op de hoogte zijn?

Motivatie: verleiding en bedreiging of kan het ook anders?

Stok en worst

Via Twitter kwam ik bij dit filmpje terecht: http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc& . Op het filmpje is te zien hoe motivatie werkt bij mensen. Verleiden en bedreigen wordt heel vaak motivatie genoemd, ook in Nederland. Dat zie je in dit filmpje terug. Blijkbaar is het in veel organisaties gebruik om te denken dat geld bijvoorbeeld motiveert.

En/en of je kunt niet alles hebben

Keuzes maken

Veel mensen leven met het idee dat keuzes maken bestaat uit kiezen voor het een of het ander. In mijn ervaring gaat het er bij kiezen om te zien wat de mogelijkheden zijn en wat je daarmee wilt, niet om voor het een te kiezen en daarmee tegen het andere. Ik doe vaak mijn best om een manier te vinden waarop ik de meeste mogelijkheden kan benutten.

Opruimen en loslaten

Loslaten

Een nieuw jaar is weer begonnen en deze periode zet mij meestal aan tot extra reflectie. De mensen die me kennen weten dat ik altijd graag reflecteer maar in deze tijd dus nog meer. Het gaat dan meestal over wat ik graag wil dat er in mijn leven gebeurt en wat er tot nu toe niet tot stand is gekomen. Van dat laatste kun je erg ontevreden worden is mijn ervaring.

Een eigen kijk op mens en organisatie

groei plantje